donderdag 2 juni 2011

Standplaats Harare

Maandagmiddag ontvingen we 's middags het bericht dat Annemarie dezelfde woensdag al kon beginnen in Parienyatwa Hospital in Harare. Gelukkig hadden we al een onderkomen geregeld en konden we de volgende morgen verhuizen naar Harare. De reis verliep voorspoedig. Zo'n eerste keer vind je 350 kilometer toch best ver, maar waarschijnlijk gaat dat snel wennen. De aankomst was overweldigend. We verblijven in het huis van de familie Brand, die een fysiotherapiepraktijk aan huis hebben. Je moet je voorstellen dat je in een van de betere wijken van Harare rijdt, een kleine zijstraat inrijdt en ergens voor een bebloemde muur, het knopje van de afstandsbediening indrukt om het automatische hek open te maken., en vervolgens doorrijdt de groene tuin in, terwijl het hek zich achter je sluit. Zo komen wij de komende weken thuis.
 
Het huis is ruim, water en electriciteit is de hele dag aanwezig, we kunnen douchen, bellen, een magnetron gebruiken, kortom enorme luxe. De tuin is riant en er staan allemaal soorten groente in de moestuin. Die hoeven we overigens niet zelf klaar te maken, want de hulp kookt. Het enige wat het huis niet heeft is een fatsoenlijke internetverbinding.
 
Het ziekenhuis is zo'n 3 kilometer van 'ons huis', dus op dit moment moeten we nog elke ochtend met de auto weg. De hoop is een fiets te regelen, zodat Annemarie ook nog wat aan haar beweging komt. Dat geeft Mark bovendien de mogelijkheid om met Lennard nog eens wat te doen. De eerste twee dagen hebben we niet stil gezeten. Mark is tweemaal bij ZACH, de koepel voor missieziekenhuizen, geweest en samen met Annemarie zijn we ook nog bij het medische 'council' geweest. Donderdagmorgen vertelde het ziekenhuis namelijk doodleuk dat Annemarie geacht werd een jaar in het ziekenhuis te komen werken, evenals andere Westerse artsen. Aangezien dit niet in onze planning stond, zijn we een en ander gaan regelen en nu is de 12 maanden weer gereduceerd tot drie. Wel bleek helaas ook dat door een fout bij ZACH kostbare tijd verloren is gegaan. Annemarie had zeker een maand eerder kunnen beginnen in Harare, maar ach, we zijn in ieder geval aan de slag.
 
Komend weekend zullen we in Harare blijven en hopen we een begin te maken met het vinden van een nieuwe verblijfplaats voor de laatste twee maanden. We houden u/jullie op de hoogte.

3 opmerkingen:

  1. "Standplaats Harare"
    bekende titel zetten jullie boven dit stukje.
    Fijn dat je inmiddels zo ingeburgerd bent dat 12 maanden veranderen in 3 maanden! Goed bezig geweest wanneer ik dit zo lees.
    Groeten uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha M&A!

    Goed nieuws, maar wat een hals-over-de-koppe actie weer :-). Neiging tot plannen moet je compleet de kop indrukken, lijkt mij heel lastig. Ben benieuwd hoe de eerste dagen waren voor Annemarie. En hoe Mark nu zijn werk doet.. Veel succes in deze nieuwe situatie!

    Groet,
    Riejanne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed nieuws! Heb weer even bijgelezen. Veel succes met weer werken Annemarie, lijkt me prettig, maar ook ineens weer een heel nieuwe verantwoordelijkheid. Komt goed. Alle goeds, Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen