zondag 24 februari 2013

Blonde Koppies


Door: Annemarie


Hier in het land van de Kopjes zijn twee bijzondere kopjes, twee ronde witte kopjes met een bos blond haar. De ene rent rond de ander kruipt rond. De ene probeert zich drietalig uit te drukken, de ander brabbelt zijn eigen babytaal. Maar allebei worden lopen ze rood aan als de grote koppen niet begrijpen wat ze nu precies bedoelen.

In de kerk probeer ik vaak te achterhalen welk kind nu bij welke moeder hoort. En als het niet de moeder is bij wie zit het kind dan op de rug of op schoot? Vriendin, zus,  moeder, oma? Alle vier heel goed mogelijk. De enige manier om het zeker te weten is als hij of zij gaat huilen en getroost wordt met wat te drinken.

Onze kinderen zijn geen weglopers, maar als ze dat onverhoopt toch zouden doen dan weet iedereen waar ze horen; zij zijn de enige blanke kinderen hier op de missie en wij, naast opa buurman en oma buurvrouw die Zuid-Afrikaans bloed hebben, de enige blanke volwassenen. Hooguit kunnen ze bij het gastenhuis bezorgd worden, waar groepjes Nederlandse studenten elkaar afwisselen. Heel gezellig om wat Nederlandse aanloop te hebben. Lennard geniet er ook van, hij is altijd wel te porren voor een ritje naar ‘Anne’ of ‘Janke’.

De missie is heel veilig, de gevaren schuilen juist dicht bij huis. Zo worden we belaagd door een grote en steeds uitdijende groep apen. Lennard durft niet meer alleen in de tuin uit angst dat zijn speelgoed afgepakt wordt door een snelle aap, ze duiken overal op, voor de arme jongen vaak onverwachts. Het wordt tijd voor een nieuwe hond (en een buks). Wat we wel al hebben doen sneuvelen zijn 2 slangen, 2 schorpioenen en een giftige spin. We bidden voor een veilig thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten