maandag 15 juli 2013

Zimbabwaanse wiskunde

Door Mark

Wie het nieuws over Zimbabwe een beetje gevolgd heeft,weet waarschijnlijk dat er over twee weken verkiezingen zijn. In Zimbabwe doen de verkiezingen meer stof en andere rommel opwaaien dan in Nederland. Momenteel worden alle bomen volgeplakt met gele en rode affices. Er zijn eigenlijk maar twee opties want alle 'andere' partijen zijn een samenwerking aangegaan.

Omdat vele soldaten en politieagenten tijdens de verkiezingen niet kunnen stemmen, mochten zij gisteren en vandaag stemmen. Volgens een van de partijen, wordt er op grote schaal gefraudeerd.
In ieder geval voorziet deze optie in een behoefte, want van de 44.133 politieagenten hebben maar liefst 69.222 aangegeven, gebruik te willen maken van deze optie.

Pardon? Ja, dat is meer dan 100% van de bestaande politieagenten. Dus nu dient er een rechtzaak waarbij de chief of Police moet uitleggen hoe dat precies zit.

Goed, laten we hopen dat deze dag geen voorbode is van wat ons over twee weken te wachten staat. Want niet alleen waren er veel soldaten en politieagenten op de been om te stemmen, er waren ook nog eens geen stembiljetten. Niet dat dit sommige individuen ervan zal weerhouden straks bekend te maken dat iets van 70.000 politieagenten op een zekere partij hebben gestemd. Zimbabwaanse wiskunde, een vak apart!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten